Select Page

Obvestila: Aktualno | Covid testiranja

Ukinitev vstopne točke za odvzem brisov COVID-19

7. aprila, 2023 | Aktualno, Covid testiranja

Spoštovani!

V Sloveniji se trenutno nahajamo v obdobju, ko obvladovanje širjenja okužb s SARS-CoV-2 prehaja v redne delovne naloge izvajalcev zdravstvenih dejavnosti.
V skladu s sklepom epidemiološke stroke v Sloveniji se Covid-19 tako obravnava enako kot druge okužbe dihal in so javno zdravstvena priporočila v zvezi s Covid-19 poenoteno s priporočili za ravnanje ob drugih okužbah dihal.

Z dnem 1. 4. 2023 je prenehala veljati Uredba o začasnih ukrepih na področju organizacije in opravljanja zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 (Uradni list RS, št. 99/22).
Posledično v Zdravstvenem domu Zagorje z dnem 10. 4. 2023 z delovanjem preneha vstopna točka za odvzem brisov.

Če se pričnete slabo počutiti, postanete nahodni ali hripavi, občutite bolečine v žrelu, vas boli glava, mišice ali sklepi, izgubite voh in okus ali si izmerite povišano telesno temperaturo, ostanite doma, da ne širite okužbe na druge. Če spadate v ranljivo skupino, se po potrebi obrnite na izbranega zdravnika, ki bo odločil glede morebitnega zdravljenja ali testiranja.

Osebam, ki spadajo v ranljive skupine prebivalstva, svetujemo pravilno uporabo mask v okoljih z večjim tveganjem za okužbe dihal, npr. v zaprtih, slabo prezračenih prostorih, kjer se nahaja večje število ljudi. Masko je treba uporabljati pravilno, da dobro pokrije nos in usta.

error: Vsebina je avtorsko zaščitena !!
Skip to content