Obvestila: Aktualno

Nadaljevanje zbiranja pomoči za Ukrajino

28. marca, 2022 | Aktualno

V Zagorju smo v treh tednih zbiranja pomoči za Ukrajino in begunce iz Ukrajine zbrali 863 kilogramov humanitarne pomoči, ki so jo na zbirno mesto prinesli občanke in občani občine Zagorje ob Savi. Poleg tega je Občina Zagorje ob Savi v sodelovanju z Zdravstvenim domom Zagorje in Zasavskimi lekarnami zagotovila paleto humanitarne pomoči za ukrajinske otroke, v kateri so bili zdravila, plenice in drugi higienski pripomočki, konzervirana hrana, med iz zagorske doline, otroški vitamini, mleko v prahu, zvezki in barvice in še nekaj drugih stvari, ki so namenjene najmlajšim.

Od ponedeljka, 28. 3. 2022 dalje bomo v ZD Zagorje ponovno zbirali pomoč za Ukrajino, katero je mogoče oddati vsak dan od ponedeljka do petka od 7. do 19. ure pri vratarju in v specializirani prodajalni (vhod spodaj) ob ponedeljkih, sredah, četrtkih in petkih od 8. do 16. ure in ob torkih od 8. do 17 ure.

V akciji zbiranja humanitarne pomoči, ki poteka pod okriljem Občinskega štaba Civilne zaščite Zagorje ob Savi, še vedno zbiramo higienske pripomočke, komplete prve pomoči, prehrano, katere rok trajanja mora biti vsaj še šest mesecev, ter gasilsko in osebno reševalno opremo.

 

Povezava do celotne objave prispevka Občine Zagorje ob Savi: https://www.zagorje.si/objava/612484

error: Vsebina je avtorsko zaščitena !!