Zdravstveni dom Zagorje ob Savi

 
03 56 55 000
 
        nujna medicinska pomoč 112
 

Aktualne novice

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>
 
PODPORA PRI SPOPRIJEMANJU Z DEPRESIJO
Zdravstveni dom Zagorje v mesecu aprilu prične z delavnico PODPORA PRI SPOPRIJEMANJU Z DEPRESIJO. Delavnica je sestavljena iz 4 skupinskih srečanj in 1 individualnega svetovanja. Delavnico bo vodila uni. dipl. psihologinja.

Prvo srečanje bo potekalo 25. aprila ob 16:30 v sejni sobi ZD Zagorje.
Na delavnico se je potrebno prijaviti do 19. aprila oz. do zapolnitve prostih mest.

Za prijavo in ostale informacije lahko pokličete na 035655044 ali 040289087 (ob ponedeljkih med 12:00 in 19:00, ostale dni v tednu med 7:00 in 14:00) oz. pišete na elektronski naslov: zdravstvena.vzgoja@zd-zagorje.si

Delavnica je brezplačna!

Lepo vabljeni!
 
 
SPOPRIJEMANJE S STRESOM
Zdravstveni dom Zagorje v mesecu aprilu prične z delavnico SPOPRIJEMANJE S STRESOM. Delavnica je sestavljena iz 4 skupinskih srečanj in 1 individualnega svetovanja. Delavnico bo vodila uni. dipl. psihologinja.

Prvo srečanje bo potekalo 11. aprila ob 18:30 v sejni sobi ZD Zagorje.
Na delavnico se je potrebno prijaviti do 6. aprila oz. do zapolnitve prostih mest.

Za prijavo in ostale informacije lahko pokličete na 035655044 ali 040289087 (ob ponedeljkih med 12:00 in 19:00, ostale dni v tednu med 7:00 in 14:00) oz. pišete na elektronski naslov: zdravstvena.vzgoja@zd-zagorje.si

Delavnica je brezplačna!

Lepo vabljeni!
 
 
PREHRANA MED VELIKONOČNIMI PRAZNIKI

Velika noč je praznik, ki ga radi praznujemo. Na mizi so običajno šunka, potica, kruh, jajca in hren. Problem praznovanja danes je, da imamo bolj ali manj vse dni vsega dovolj oziroma preveč.

 

Večinoma v teh prazničnih dneh uživamo meso in mesne izdelke, ki so bogat vir energije, maščob, še posebej zdravju škodljivih maščob, soli in ostalih aditivov. V povprečju zaužijemo preveč energijsko bogato, slano, sladko in mastno hrano.

Več si lahko preberete na sledeči spletni strani:

http://www.nijz.si/sl/prehrana-med-velikonocnimi-prazniki

 
 
SVETOVNI DAN LEDVIC - 8. MAREC 2018
Ob SVETOVNEM DNEVU LEDVIC vas v četrtek, 8. marca 2018 med 12.00 in 14.00 vabimo na informativno točko ZD ZAGORJE, 1. nadstropje, kjer bomo izvajali meritve krvnega tlaka in brezplačno testirali urin na prisotnost beljakovin.
Veselimo se srečanja z vami!
 
 
STAVKA

Spoštovani pacienti!
OBVEŠČAMO VAS, DA JE ZA 13.2. 2018 NAPOVEDANA STAVKA, KI BO POTEKALA MED 8.00-10.00 URO.

V TEM ČASU BO DELO POTEKALO V SKLADU
  • Z 52. ČLENOM ZAKONA O ZDRAVSTVENI DEJAVNOSTI, kar pomeni da bodo zdravstveni delavci v času stavke zagotavljali pacientom nujno medicinsko pomoč, nego in oskrbo ter
  • 9.ČLENOM Kolektivne pogodbe za zaposlene v zdravstveni negi, kar pomeni, da se bodo opravljale vse storitve zdravstvene nege, katerih opustitev bi vodila v poslabšanje zdravstvenega stanja pacientov
Med stavko se bo zagotavljala nujna medicinska pomoč, nega in oskrba. Neprekinjeno se bodo izvajale tiste zdravstvene storitve, katerih opustitev bi v kratkem času vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja ali smrt (zlasti: zdravljenje vročinskih stanj in infekcij, zdravljenje poškodb in zastrupitev, zdravljenje kroničnih bolezni, če bi preložitev neposredno povzročila poslabšanje zdravstvenega stanja, invalidnost, druge trajne okvare zdravja ali smrt, druge storitve nujne medicinske pomoči, opravljanje prvih pregledov brez čakalne dobe najmanj v obsegu, ki potrjuje ali izključuje stanja v prejšnjih točkah (triažni pregledi), in storitve zdravstvene nege, katerih opustitev bi vodila v poslabšanje zdravstvenega stanja (ohranjanje življenjsko pomembnih funkcij, zagotavljanje nujne medicinske pomoči in zdravstvene nege, opravljanje nujnih reševalnih prevozov, vse storitve zdravstvene nege v zvezi s porodom). V vsakem primeru bodo opravljene tudi vse zdravstvene storitve za otroke do 18 let ter za starejše od 65 let, vse zdravstvene storitve v zvezi z nosečnostjo in porodom ter izvedeni vsi ukrepi, ki zagotavljajo preprečevanje in obvladovanje nalezljivih bolezni.

Zavedamo se, da bo stavka največ nevšečnosti povzročila prav vam, spoštovani pacienti. Zanje se vam že v naprej opravičujemo, a vas ob enem prosimo za razumevanje in podporo našemu prizadevanju, da bi v dobro vas, pacientov, preprečili dolgoročno skrajno negativne posledice neprimernega odnosa Vlade RS do zaposlenih v zdravstvu in socialnemu varstvu.

Sindikat delavcev v zdravstveni negi           Sindikat zdravstva in socialnega varstva
 
 
31. januar – Dan brez cigarete: Priložnost in spodbuda za opustitev kajenja
Danes, 31. januarja, obeležujemo Dan brez cigarete, ki lahko vsem kadilcem pomeni priložnost in spodbudo za opustitev kajenja. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) poudarjajo, da je opustitev kajenja koristna za zdravje v kateremkoli starostnem obdobju, največje koristi za zdravje pa posameznik izkusi, če kajenje opusti pred 40. letom starosti.

Več informacij:
nijz.si/sl/31-januar-dan-brez-cigarete-priloznost-in-spodbuda-za-opustitev-kajenja-0

Vir: NIJZ
 
 

OB SUMU NA OŠPICE NAJPREJ PO TELEFONU OBVESTIMO SVOJEGA ZDRAVNIKA

Obveščamo vas, da je NIJZ izdal obvestilo o pojavu ošpic pri otroku, ki se je pred prazniki vrnil s potovanja iz Srbije.
Na območju Republike Srbije se z izbruhi ošpic soočajo že od začetka oktobra 2017.
Pomembno je, da ošpice pravočasno prepoznamo. Vsem, ki se po praznikih vračajo iz tujine, še posebej z območij, kjer trenutno potekajo izbruhi  ošpic (Srbija, Kosovo), svetujemo, da ob pojavu značilnih bolezenskih znakov (vročina, vnetje očesnih veznic, nahod, kašelj in značilen rdečkast izpuščaj), o tem po telefonu takoj obvestijo izbranega osebnega zdravnika in ostanejo doma. Pomembno je, da ne hodijo v čakalnico in ne širijo bolezni. Glede nadaljnjega ukrepanja naj upoštevajo navodila zdravnika.

Za več informacij:
www.nijz.si/sl/ob-sumu-na-ospice-najprej-prek-telefona-obvestimo-svojega-zdravnika
Vir: NIJZ
 
 
DELOVNI ČAS SPECIALIZIRANE PRODAJALNE IN IZPOSOJEVALNICE MP ZD ZAGORJE DNE 29.12. 2017

Spoštovani,

obveščamo vas, da bo Specializirana prodajalna in izposojevalnica medicinskih pripomočkov dne 29.12. 2017 odprta do 14.00 ure.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje!
 
 
PREHRANJEVALNE NAVADE MED PRAZNIKI

Hrana je poleg zraka in vode najpomembnejša. Ne zagotavlja nam le energije za delovanje in obnavljanje telesa, ampak tudi energijo in gradnike za zdravo rast in razvoj. Pomembno je, da se zavedamo, da ni vsak dan praznik in da nekatera živila neugodno vplivajo na zdravje. To so energijsko bogata živila, z veliko maščob, sladkorja in soli, po načinu priprave pa predvsem ocvrta.

Slovenski prazniki so velikokrat povezani s praznično obloženo mizo, pogostejšim prenajedanjem in opuščanjem telesne dejavnosti. Pestra ponudba praznične hrane, ki ima lep videz, vonj in okus, poveča tek. Zato je pomembno, da smo ob vseh sladkih, mastnih in slanih dobrotah, čim bolj zmerni. Na zabave ne hodimo lačni, temveč doma pred dogodkom pojejmo nekaj lahkega. Torej, pomemben je razmislek ter načrtovanje obrokov v naprej, s čimer se izognemo prenajedanju.

Več informacij na:
https://www.prehrana.si/clanek/178-prehranjevalne-navade-med-prazniki
Vir: Prehrana.si

 
 
INVENTURA V SPECIALIZIRANI PRODAJALNI IN IZPOSOJEVALNICI MP ZD ZAGORJE

Spoštovani,

obveščamo vas, da bo Specializirana prodajalna in izposojevalnica medicinskih pripomočkov zaradi inventure dne, 30.11. 2017 odprta do 12.00 ure, 1.12. 2017 pa bo ZAPRTA.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje!
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>

 

Aktualno


CEPLJENJE PROTI GRIPI


Spoštovani,


cepljenje proti gripi je v sezoni 2020/2021 za vse zavarovane osebe pravica iz obveznega ...

OBČINSKI PREIZKUS HOJE NA 2 KM - ODPADE


 

OBVESTILO STARŠEM - Priporočila Ministrstva za zdravje

OBVESTILO STARŠEM - Priporočila Ministrstva za zdravje


Spoštovani starši,
v nadaljevanju objavljamo navodila, ki vam bodo v pomoč pri ohranjanju ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni