Zdravstveni dom Zagorje ob Savi

 
03 56 55 000
 
        nujna medicinska pomoč 112
 

Aktualne novice

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
 
RECITE STOP KAJENJU!

Čimprejšnja opustitev kajenja pomembno izboljša zdravje in podaljša življenjsko dobo. V pomoč pri opustitvi kajenja so v Sloveniji na voljo številne brezplačne vrste pomoči, tudi svetovalni telefon za pomoč pri opuščanju kajenja na številki 080 27 77. Telefonska številka deluje vsak dan, tako med delovniki, kot tudi med vikendi in prazniki med 7. in 10. uro ter med 17. in 20. uro.

 

Za pomoč lahko pokličete tudi v ZD Zagorje (03 56 55 044), kjer vam nudimo skupinsko in individualno delavnico opuščanja kajenja.

 
 
Do vitamina D z zmernim izpostavljanjem soncu
Telo lahko pridobi optimalno količino vitamina D z zmernim izpostavljanjem kože sončnim žarkom ter z mešano in uravnoteženo prehrano. Vitamin D je pomemben za normalno rast kosti, zob, delovanje mišic in imunskega sistema. Pomanjkanje vitamina D v telesu se kaže s pojavom osteomalacije pri odraslih in rahitisa pri otrocih, pojavijo se bolečine v kosteh in mišicah.

Več na:
http://www.nijz.si/sl/do-vitamina-d-z-zmernim-izpostavljanjem-soncu
Vir: NIJZ
 
 
SVETOVNI DAN BREZ TOBAKA 2017
31. maja 2017 obeležujemo Svetovni dan brez tobaka, ki letos poteka pod globalnim geslom »Tobak - grožnja razvoju«. Na ta dan po vsem svetu opozarjamo na hude posledice uporabe tobaka in spomnimo na ukrepe, ki zmanjšujejo uporabo tobaka in tako varujejo zdravje ljudi.

Več na:
http://www.nijz.si/sl/svetovni-dan-brez-tobaka-2017-tobak-je-groznja-razvoju
Vir: NIJZ
 
 
SMRTI ZARADI ALKOHOLA V SLOVENIJI UPADAJO - A ŠE VEDNO VISOKO NAD MEDNARODNIM POVPREČJEM
V Sloveniji je v letu 2015 zaradi bolezni in stanj, ki so dokazano posledica škodljive rabe alkohola, vsakih 11 ur umrla vsaj ena oseba.

Več informacij na:
http://www.nijz.si/sl/smrti-zaradi-alkohola-v-sloveniji-upadajo-a-se-vedno-visoko-nad-mednarodnim-povprecjem
 
 
17. MAJ - SVETOVNI DAN HIPERTENZIJE

Visok krvni tlak ali hipertenzija je kronična bolezen, ki jo spremlja vzdevek "tihi ubijalec", saj se je bolniki pogosto sploh ne zavedajo, nezdravljena pa lahko povzroči zelo resne posledice, kot so srčni ali možganski infarkt ter odpoved srca in ledvic. Po podatkih svetovnega združenja za hipertenzijo ima povišan krvni tlak že vsak četrti, v Sloveniji pa že skoraj vsak drugi odrasel, bolezen pa se vedno pogosteje pojavlja tudi pri mladostnikih. Ob svetovnem dnevu hipertenzije tako strokovnjaki opozarjajo na pomen ozaveščenosti o nevarnosti hipertenzije ter konstantnega spremljanja lastnih vrednosti krvnega tlaka.

Več informacij na:
http://www.nijz.si/sl/17-maj-svetovni-dan-hipertenzije-2017

Vir: NIJZ

 
 
24. - 30. april 2017: Evropski in svetovni teden cepljenja 2017
Evropski in svetovni teden cepljenja letos poteka od 24. do 30. aprila 2017 pod globalnim geslom Cepljenje deluje – za zaščito zdravja v vseh starostnih obdobjih. Gre za priložnost za ozaveščanje o pomenu cepljenja in poudarjanje pomembnosti tega preventivnega ukrepa, ki dokazano rešuje življenja po vsem svetu.

Več na:
http://www.nijz.si/sl/24-30-april-2017-evropski-in-svetovni-teden-cepljenja-2017?ct=t(eNIJZ_april_2017)
 
 
ZDRAVJE V OBČINI 2017 - KAJ KAŽEJO NOVI PODATKI?

Na nivoju celotne Slovenije novi podatki kažejo, da smo se v primerjavi z objavo 2016 nekoliko postarali, bolj izobrazili in več delali. Zmanjšala se je celotna umrljivost in tudi umrljivost po najpogostejših vzrokih, zaradi česar smo dosegli daljše pričakovano trajanje življenja. Zmanjšal se je delež prekomerno prehranjenih otrok, stopnje sprejetih v bolnišnico s poškodbami v transportnih nezgodah in z zlomi kolka ter novih primerov raka. Prejeli smo nekaj manj receptov za zdravila za zdravljenje duševnih težav in za zniževanje krvnega tlaka in več receptov za zdravila za zdravljenje sladkorne bolezni in proti strjevanju krvi. Poslabšal se je kazalnik bolniške odsotnosti, saj so bili zaposleni prebivalci Slovenije bolniško odsotni povprečno 0,8 dni več v prejšnjem obdobju.


Več si lahko preberete na:
http://www.nijz.si/sl/zdravje-v-obcini-2017-kaj-kazejo-novi-podatki

Zdravje v občini Zagorje ob Savi:
http://obcine.nijz.si/Vsebina.aspx?leto=2017&id=202

 
 
PREHRANA MED VELIKONOČNIMI PRAZNIKI

Velika noč je praznik, ki ga radi praznujemo. Na mizi so običajno šunka, potica, kruh, jajca in hren. Problem praznovanja danes je, da imamo bolj ali manj vse dni vsega dovolj oziroma preveč.

 

Večinoma v teh prazničnih dneh uživamo meso in mesne izdelke, ki so bogat vir energije, maščob, še posebej zdravju škodljivih maščob, soli in ostalih aditivov. V povprečju zaužijemo preveč energijsko bogato, slano, sladko in mastno hrano.

Več si lahko preberete na sledeči spletni strani:

http://www.nijz.si/sl/prehrana-med-velikonocnimi-prazniki

 
 
POGOVARJAJMO SE...
20.04.2017

S tem zgovornim sporočilom vas želimo povabiti na dogodek ob letošnjem Svetovnem dnevu zdravja, ki je posvečen DEPRESIJI. Dogodek bo potekal 20. aprila 2017 ob 18:30 v knjižnici Mileta Klopčiča Zagorje.

Strokovnjakinja na področju preventivnih zdravstvenih programov bo spregovorila o pomenu duševnega zdravja in izvedla delavnico TEHNIKE SPROŠČANJA.

 

V tem hitrem tempu življenja vsi potrebujemo sprostitev.
Vabljeni. Vstop prost.

 
 
SVETOVNI DAN LEDVIC - 9. MAREC 2017
Ob SVETOVNEM DNEVU LEDVIC vas v četrtek, 9. marca 2017 med 12.00 in 14.00 vabimo na informativno točko ZD ZAGORJE, 1. nadstropje, kjer bomo izvajali meritve krvnega tlaka, telesne teže, obsega pasu, krvnega sladkorja in brezplačno testirali urin na prisotnost beljakovin.
Veselimo se srečanja z vami!
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

 

Aktualno


ODPRTJE DEMENCI PRIJAZNE TOČKE


V ponedeljek, 9.12. 2019 smo v Zdravstvenem domu Zagorje skupaj z društvom Spominčica otvorili ...

INVENTURA V SPECIALIZIRANI PRODAJALNI IN IZPOSOJEVALNICI MP ZD ZAGORJE - 29.11. 2019


Spoštovani,

obveščamo vas, da bo Specializirana prodajalna in izposojevalnica ...

CEPLJENJE PROTI SEZONSKI GRIPI 2019/2020

Obveščamo vas, da smo z 28.10.2019 pričeli s cepljenem proti sezonski gripi.

Cena cepljenja ...

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni