Zdravstveni dom Zagorje ob Savi

 
03 56 55 000
 
        nujna medicinska pomoč 112
 

Aktualne novice

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 > >>
 
17. MAJ - SVETOVNI DAN HIPERTENZIJE

Visok krvni tlak ali hipertenzija je kronična bolezen, ki jo spremlja vzdevek "tihi ubijalec", saj se je bolniki pogosto sploh ne zavedajo, nezdravljena pa lahko povzroči zelo resne posledice, kot so srčni ali možganski infarkt ter odpoved srca in ledvic. Po podatkih svetovnega združenja za hipertenzijo ima povišan krvni tlak že vsak četrti, v Sloveniji pa že skoraj vsak drugi odrasel, bolezen pa se vedno pogosteje pojavlja tudi pri mladostnikih. Ob svetovnem dnevu hipertenzije tako strokovnjaki opozarjajo na pomen ozaveščenosti o nevarnosti hipertenzije ter konstantnega spremljanja lastnih vrednosti krvnega tlaka.

Več informacij na:
http://www.nijz.si/sl/17-maj-svetovni-dan-hipertenzije-2017

Vir: NIJZ

 
 
24. - 30. april 2017: Evropski in svetovni teden cepljenja 2017
Evropski in svetovni teden cepljenja letos poteka od 24. do 30. aprila 2017 pod globalnim geslom Cepljenje deluje – za zaščito zdravja v vseh starostnih obdobjih. Gre za priložnost za ozaveščanje o pomenu cepljenja in poudarjanje pomembnosti tega preventivnega ukrepa, ki dokazano rešuje življenja po vsem svetu.

Več na:
http://www.nijz.si/sl/24-30-april-2017-evropski-in-svetovni-teden-cepljenja-2017?ct=t(eNIJZ_april_2017)
 
 
ZDRAVJE V OBČINI 2017 - KAJ KAŽEJO NOVI PODATKI?

Na nivoju celotne Slovenije novi podatki kažejo, da smo se v primerjavi z objavo 2016 nekoliko postarali, bolj izobrazili in več delali. Zmanjšala se je celotna umrljivost in tudi umrljivost po najpogostejših vzrokih, zaradi česar smo dosegli daljše pričakovano trajanje življenja. Zmanjšal se je delež prekomerno prehranjenih otrok, stopnje sprejetih v bolnišnico s poškodbami v transportnih nezgodah in z zlomi kolka ter novih primerov raka. Prejeli smo nekaj manj receptov za zdravila za zdravljenje duševnih težav in za zniževanje krvnega tlaka in več receptov za zdravila za zdravljenje sladkorne bolezni in proti strjevanju krvi. Poslabšal se je kazalnik bolniške odsotnosti, saj so bili zaposleni prebivalci Slovenije bolniško odsotni povprečno 0,8 dni več v prejšnjem obdobju.


Več si lahko preberete na:
http://www.nijz.si/sl/zdravje-v-obcini-2017-kaj-kazejo-novi-podatki

Zdravje v občini Zagorje ob Savi:
http://obcine.nijz.si/Vsebina.aspx?leto=2017&id=202

 
 
PREHRANA MED VELIKONOČNIMI PRAZNIKI

Velika noč je praznik, ki ga radi praznujemo. Na mizi so običajno šunka, potica, kruh, jajca in hren. Problem praznovanja danes je, da imamo bolj ali manj vse dni vsega dovolj oziroma preveč.

 

Večinoma v teh prazničnih dneh uživamo meso in mesne izdelke, ki so bogat vir energije, maščob, še posebej zdravju škodljivih maščob, soli in ostalih aditivov. V povprečju zaužijemo preveč energijsko bogato, slano, sladko in mastno hrano.

Več si lahko preberete na sledeči spletni strani:

http://www.nijz.si/sl/prehrana-med-velikonocnimi-prazniki

 
 
POGOVARJAJMO SE...
20.04.2017

S tem zgovornim sporočilom vas želimo povabiti na dogodek ob letošnjem Svetovnem dnevu zdravja, ki je posvečen DEPRESIJI. Dogodek bo potekal 20. aprila 2017 ob 18:30 v knjižnici Mileta Klopčiča Zagorje.

Strokovnjakinja na področju preventivnih zdravstvenih programov bo spregovorila o pomenu duševnega zdravja in izvedla delavnico TEHNIKE SPROŠČANJA.

 

V tem hitrem tempu življenja vsi potrebujemo sprostitev.
Vabljeni. Vstop prost.

 
 
SVETOVNI DAN LEDVIC - 9. MAREC 2017
Ob SVETOVNEM DNEVU LEDVIC vas v četrtek, 9. marca 2017 med 12.00 in 14.00 vabimo na informativno točko ZD ZAGORJE, 1. nadstropje, kjer bomo izvajali meritve krvnega tlaka, telesne teže, obsega pasu, krvnega sladkorja in brezplačno testirali urin na prisotnost beljakovin.
Veselimo se srečanja z vami!
 
 

POVEČANO ŠTEVILO AKUTNIH OBOLENJ

31.01.2017
Spoštovani!

V zadnjih dveh tednih meseca januarja ugotavljamo v ambulantah otroško—šolskih dispanzerjev Zdravstvenega doma Zagorje ob Savi povečano število akutnih obolenj, ki pri otrocih prizadenejo predvsem dihala.
Za obolenja je značilna:
  • povišana telesna temperatura,
  • glavobol,
  • dražeč kašelj,
  • izcedek iz nosu,
  • lahko so pridružene tudi bolečine v trebuhu in slabost.
V primeru pojava opisanih težav svetujemo počitek, antipiretik (npr. Calpol sirup ali Lekadol tablete), redno toaleto nosu s fiziološko raztopino, uživanje toplih napitkov. Otrok naj ob pojavu prvih simptomov ostane v domačem varstvu, saj s tem preprečujemo širjenje okužbe.
V organizirano varstvo se lahko vrne, ko je vsaj 48 ur brez povišane temperature in brez zagonov kašlja preko dneva.

Za preprečevanje širjenja okužb v domačem okolju svetujemo redno umivanje rok, uporabo razkužilnih sredstev, redno zračenje prostorov.
Z otroki do enega leta starosti ne obiskujemo trgovskih centrov, šol, vrtcev, svetujemo pa vsakodnevne sprehode na svežem zraku za 30 minut večkrat dnevno. Če je doma novorojenček ali otrok do enega leta starosti, katerega sorojenec obiskuje vrtec, svetujemo domače varstvo za oba otroka vsaj do konca meseca marca, ko je glede na epidemiološko situacijo verjetno že pričakovati upad respiratornih okužb.
Zaradi povečanega števila obiskov v ambulantah vljudno prosimo, da upoštevate sistem naročanja, ob obisku v ambulanti naj bolnega otroka spremlja le ena oseba, z bolnim otrokom pa se zadržujte le v čakalnici.

VEČ O GRIPI.... 
 

 


 
 

OBVESTILO o delu ADM II. Izlake

Paciente obveščamo, da bo Ambulanta DM II. Izlake v mesecu decembru in naprej, vsak torek delala v stavbi ZD Zagorje. Ordinacijski čas je nespremenjen.  
 
 

PREDAVANJE O HPV ZA STARŠE

Obveščamo vas, da bomo V TOREK, 13.9.2016 ob 17.00 uri na OŠ Tone Okrogar ter v SREDO 21.9.2016 med 17.00 in 18.00 uro na OŠ Ivana Kavčiča, ter OŠ Ivana Skvarče izvedli kratko predstavitev o cepljenju proti HPV za starše 6 razredov.
Za več informacij  o HPV kliknite na spodnji povezavi:
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 > >>

 

Aktualno


BREZPLAČNO MNOŽIČNO TESTIRANJE S HITRIMI TESTI OD 11.1. 2021 DALJE


Zdravstveni dom Zagorje ob Savi bo od
11.1. 2021 dalje izvajal brezplačno množično testiranje s ...

OBVESTILO – PONOVNO IZVAJANJE MNOŽIČNEGA TESTIRANJA


Spoštovani!
Obveščamo vas, da nam je s pomočjo Ministrstva za zdravje uspelo pridobiti ustrezne ...

BREZPLAČNO MNOŽIČNO TESTIRANJE S HITRIMI TESTI


Zdravstveni dom Zagorje ob Savi bo 4.1. 2021 pričel izvajati brezplačno množično testiranje s ...

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni